BITCOIN WEKELIJKSE VOORUITZICHTEN: TIJD OM TE VALLEN EN EEN NIEUWE PRIJSBASIS TE VINDEN

Bitcoin onderging vorige week vrijdag na [bijna] het slaan van $16.000 een flinke tegenslag.

De duik volgde op een massale opwaartse rally die begon te midden van het Amerikaanse presidentiële verkiezingsseizoen. Handelaren verwachtten dat een beslissende politieke wedstrijd de weg zou vrijmaken voor een langdurende tweede coronavirus relief bill. Als gevolg daarvan zullen de mensen hun kapitaal gaan verschuiven van anti-risicovolle valuta’s naar mierenechtelijke activa.

Bitcoin heeft geprofiteerd van het wereldwijde marktsentiment omdat het fungeerde als een hedge tegen de US-dollar. De biedingen van de cryptocurrency schoten omhoog toen de greenback viel. En een bevestigde overwinning voor Joe Biden, de Democratische genomineerde die beloofde de overheidsuitgavenprogramma’s tegen de coronaviruspandemie uit te breiden, vergrootte de vooruitzichten op een hogere Bitcoin.

DEZE WEEK

De verkiezingsuitslagen van de VS zijn met hun aandeel in het politieke drama gekomen. De zittende president Donald Trump heeft een rechtszaak aangespannen in zijn poging om de verkiezingsstemmen voor de heer Biden te betwisten. Het heeft enige onzekerheid gebracht in de financiële markten, aangezien de staten meer stemmen tellen in de komende dagen.

Ondertussen is de Senaatswedstrijd in Georgië ook op zoek naar een afvloeiing. Deskundigen merken op dat het eindresultaat pas begin januari zal komen. Zij denken ook dat de Republikeinen de meerderheid in het Senaatshuis zullen behouden. Het zou vertragingen betekenen voor Mr. Biden in het passeren van de uitgavenrekeningen die hij beloofde in zijn verkiezingscampagne.

Voor Bitcoin-handelaren is het nu de vraag wanneer niet. Het stijgende aantal coronavirusgevallen in de VS heeft de mogelijkheid van een tweede hulppakket aan de orde gesteld. Geen enkele politicus kan het Amerikaanse publiek negeren als hun staten een gedeeltelijke of volledige lockdown invoeren zoals in de Europese landen. Uiteindelijk zal er een pakket aankomen.

Het wachten is de enige bullish oefening die een gemiddelde Bitcoin Up-handelaar kan doen.

Ondertussen zouden mensen met een onrustige, korte termijn risicobereidheid hun posities liever verkopen op de huidige hogere niveaus. Tegenover een lagere koopvraag bij gebrek aan concrete tussentijdse fundamentals kan de Bitcoin-prijs dus dalen om een nieuw draagvlak te vinden.

BITCOIN-VOORUITZICHTEN, UITGELEGD

Tussen maandag en woensdag zijn er deze week geen invloedrijke marktevenementen. Op donderdag en vrijdag kan de markt echter enige volatiliteit verwachten als de autoriteiten de Consumer Price Index, de Initial Jobless Claims en de Consumer Sentiment rapporten over de Amerikaanse economie vrijgeven.

Ondertussen zal de Federal Reserve de rentetarieven vrijwel gelijk houden en zal de stimulans in een impasse blijven. Dat laat Bitcoin-handelaren voldoende redenen over om hun kortetermijnwinsten in contanten veilig te stellen.

De grondbeginselen passen bij de technische vooringenomenheid. Bitcoin blijft binnen een overboughtgebied dat een verdere neerwaartse correctie inhoudt. Mocht dat gebeuren, dan kijkt de BTC/USD-wisselkoers naar het $13.500- $14.500 gebied om ondersteuning te bieden. Elke uitgebreide daling onder het bereik zou de $10.500-steun in zicht brengen.

Bitcoin is 113 procent hoger op een jaar-tot-datum tijdsbestek.